Spørsmål og svar

Hva er escape rooms?

Escape Room er et aktivt spill der man blir lukket inne i et rom, gjerne bak en låst dør, der hovedhensikten er å komme seg ut igjen før tiden på 60 minutter renner ut. Underveis skal man løse et oppdrag gjennom å løse oppgaver, puslerier og andre gåter for å låse opp kister, skap og dører, som leder til nye hint og oppgaver.

Fenomenet startet som internettspill, der man skulle løse ulike oppgaver for å låse seg ut av et digitalt rom. Senere ble dette transformert ut i det virkelige liv.

Hvem passer det for?

Å spille escape rooms skal passe for alle sammen, både voksne og unge. Det er en typisk nedre grense på 15 år, men yngre barn kan være med sammen med andre voksne. Man trenger ikke være geni, ha medlemsskap i Mensa eller bære erklært supersmart for å være med. Med vanlig logikk skal oppgavene være egnet for alle.

Hva skjer om vi ikke klarer det?

Da blir man låst inne for alltid, spøker man med. Neida, det blir man jo såklart ikke. Man slipper ut, og man blir heller ikke skadet underveis. Men litt kortvarig skuffetfølelse kan vi nok garantere for at du blir, men det går fort over. Det er såklart lov å prøve igjen om man vil det, for å prøve å fullføre rommet en annen gang, men man vil ikke ha fullt overraskelsesutbytte andre gang som når man tar et nytt spennende rom for første gang.

Er det skummelt, eller farlig?

Nei. Kanskje ikke. Folk er forskjellig, og følelse er vanskelig å beskrive. Poenget er ikke å bli skremt eller presset til noe som oppleves ubehagelig, så farlig i ordets rette forstand er dette ikke. Dette skjer i rolige former, uten annet stress enn at man skal fullføre oppgaven på 60 minutter. Det kan kanskje i utgangspunktet høres ubehagelig ut å bli «låst inne» i et rom, men dette skal være helt trygt. En del av opplevelsen handler om nettopp det, å klare oppdraget rommene har og komme seg ut etterpå.

En spillvert (game master) følger hele tiden med på kamera og hører det som blir sagt i rommet, og kan avbryte dersom situasjonen tillater det. Ved en brannalarm i bygget blir spillet umiddelbart avbrutt og lokalene evakuert til situasjonen er avklart. Bygget vårt har sentralvarslingsanlegg slik at alarmen går hos oss selv om en detektor løser ut et annet sted i lokalet.

Har dere skjenkebevilling?

Nei, vi selger ikke alkohol og det er heller ikke tillatt med medbrakt drikke. Opplevelsen er best edru, og synlig påvirkede personer vil bli avvist ved oppmøte. Dette er en ypperlig aktivitet ved f.eks bursdager, utdrikningslag etc., men da som en opptakt til selve feiringen og før boblene sprettes. 😉

Hvor mange kan være med?

Dette er et flerspiller konsept, som betyr at man minimum må være to spillere med i et spill. Maksgrensen kan variere, men hos oss er det maks syv stk i ett rom.

Det anbefales 4-5 stk pr spill, det er en fin størrelse på en spillegruppe. Alt avhenger av samarbeidsevner, kommunikasjon og escape erfaring. Vi har unntaksvis tillatt 8 stk i hvert rom, da er vi på maks av hva som er lurt. Flere enn dette vil gjøre det for folksomt og trangt, og spillopplevelsen blir ikke optimal. Er man bare to deltakere kan nok dette føles en del vanskelig.

Kan barn være med?

Escape rooms er best egnet for voksne og ungdom, men barn fra 10 år kan også være med. Iblant tenker barn mer rasjonelt og direkte enn voksne, som kan være positivt. Det må alltid være minst én voksen sammen med yngre spillere. Den voksne har ansvar for de yngre, både mtp usikkerhet for det å være i et lukket fremmed rom, men også for at ikke ting ødelegges eller skades.

Ved en overvekt av barn som spiller vil nok rommene være vanskeligere totalt sett sammenlignet med samme antall voksne spillere.

Det gis rabatt for barn mellom 10-17 år med 50,- pr deltaker. Angi antall barn i bookingen sammen med antall voksne. Pris reguleres automatisk.

Kan vi holde fest hos dere?

Njoda, små sosiale minglinger kanskje. Det er begrenset med plass til større sammenkomster, men to spillgrupper kan fint ha litt holoy i resepsjonen vår i forkant og etterkant av spillingen. Vi kan dog ikke tillate alkoholkonsumering under oppholdet siden vi ikke har skjenkebevilling, ellers er alt mulig. Bursdag, utdrikningslag og slike ting er helt ypperlig å holde hos oss.

Vi kan tilby oppvartning i form av snacks og sprudlende (alkoholfri) drikke til dere ankommer, bare gi oss et ønske om dette 24 timer før aktuell spilletid slik at vi rekker nødvendige innkjøp. For helgespill 48 timer.

Selger dere gavekort?

Såklart, ta kontakt på mail eller melding med info om beløp/personer og hvor vi skal sende det, så ordner vi det. Betales via Vipps, vi tar kontakt for å utføre det. Priser og kontaktinfo ligger nederst på siden.

Gavekort fra oss er en ypperlig gave til den som måtte ha alt, eller som kan trenge en ny opplevelse sammen med gode venner eller familie. 😉

Hvilke priser har dere?

Prisene våre ser du nederst på siden vår, der ligger en tabell som viser hva rommene koster ut fra hvor mange personer dere er med i gruppa.

Er dere f.eks 5 spillere så koster rommet som helhet 1390,- kroner, eller 278,- pr stk. Betaling kan gjøres online i bookingen, eller ved ankomst på spilldagen. Vi har ikke kontantkasse så betaling kan gjøres elektronisk med alle typer kort eller Vipps mobilbetaling.

Er dere en større gjeng som tar to rom samtidig, prises deltakelsen ut fra hvor mange man er i det rommet med flest deltakere. Er dere f.eks 11 stk som fordeler seg med 5+6 spillere på hvert rom, settes prisen til det det koster for 6 spillere, for alle 11. Altså 265,-/pers.

Vi kan fakturere bedrifter i ettertid. Oppgjørstid er normalt 7 dager.

Vi har vært i aviser og sånn, se reportasjer her;

Folkebladet#1, Folkebladet#2, Folkebladet#3, Folkebladet TV.
Nordlys#1, Nordlys#2, Nordlys#3, Nordlys#4.

Call Now Button